vineri, 8 iunie 2018

Toate miresele fac această greșeală. Nu-i cere cameramanului de nuntă acest lucru!

Căutăm cameramanul de nuntă disponibil, ne informăm și primim sfaturi dintr-un internet dezordonat. Nu spun că informațiile prezentate de videografi pe bloguri nu sunt bune. Sunt foarte bune și de apreciat că oferă aceste informații foarte utile pentru oameni ca tine.



Ce îți spun?

În acest articol am să vorbesc despre ce nu ar trebui să-i ceri cameramanului și despre cât de nociv este pentru filmul de nuntă exemplul vizual.

În primul rând exemplul vizual este atunci când tu te uiți la un clip de nuntă realizat de un alt videograf, și îi ceri cameramanului tău același stil de filmare sau montaj.

Montaj sau Editare. Vezi ce înseamnă pe Wikipedia.

Trebuie să înțelegi că trăim într-o lume a vitezei în care antreprenorii videografi se dezvoltă. Noțiunea de calitate se va pierde odată cu onorariul și cu teama că afacerea trebuie să trăiască din ceva.

Dacă ai ajuns să citești această informație, te felicit și te asigur că ce vei afla în acest articol îți va fi de mare ajutor.

Calitatea filmărilor de nuntă crește de la an la an, videografii se perfecționează atât pe parte de filmări și editări dar și pe parte de antreprenoriat. Ce înseamnă asta? Înseamnă că știm să vindem mai bine și mai mult serviciile de videografie.

Care este cea mai întâlnită greșeală pe care miresele o fac referitor la clipul de nuntă?

Într-o proporție uriașă, miresele cer videografilor să editeze clipul de nuntă folosind o coloană sonora (o melodie) anume. Este cea mai mare greșeală pe care o poți face. Am să îți explic de ce nu trebuie să-i ceri cameramanului de nuntă acest lucru.

În primul rând că o melodie aleasă de tine nu poate transmite emoția timpului. Tu ai să spui că: Ba da, poate să transmită și îmi place foarte mult. Îți place acum, dar peste ani? Te vei regăsi în aceași melodie? 

Mai jos îți prezint 2 exemple vizuale pentru a înțelege mai bine de ce nu ar trebui să-i ceri cameramanului să folosească la editare o anumită coloană sonoră.

 În acest video, am folosit o melodie să-i spunem impusă fără sound design. (Vezi ce înseamnă sound design)

  • Nu putem trăi acest timp pentru că din punct de vedere audio noi nu auzim detalii. (vezi următorul video)
  • Lipsa acestor detalii de sunet va face ca filmul tău de nuntă să transmită tot mai puțin cu fiecare an trecut peste el.

Este același video de mai sus, doar că de această dată am folosit o altă melodie, (cinematică) și am completat cu sunete din natură pentru ca video-ul să prindă viață.


  • Prin simplul fapt că ne sunt oferite mai multe detalii pe care noi nu le conștientizăm când vedem acest material, totul devine mult mai clar.
  • Timpul trecut peste acest tip de filmare se va așterne frumos fără să devalorizeze calitatea acestuia.
Eu sunt Mădălin, videograf de nunți și dacă ești interesat să lucrezi cu mine sau doar vrei să vezi ce știu să fac, îți las această adresă: Echipa mea de filmare


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu